Не будемо завдавати шкоди навколишньому природному середовищу, оскільки боротьба зі спалюванням – це обов’язок кожного на шляху до збереження екології і здоров’я громадян

Дата: 07.08.2018 12:26
Кількість переглядів: 1122

Спецінспекція з благоустрою населених пунктів управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Славської селищної ради попереджає керівників підприємств, освітніх та медичних закладів, інших організацій, які розташовані на території міста, а також мешканців приватного житлового сектору про заборону спалювання опалого листя та іншої сухої рослинності.

Кожен житель відповідальний за екологію нашої громади. Спалювати листя та суху траву надзвичайно шкідливо, а особливо – відходи, оскільки вдихання диму є небезпечним для здоров’я людей.

Постійно подразнена слизова оболонка дихальних шляхів не здатна протистояти мікробам, що особливо небезпечно для дітей та людей, які страждають захворюваннями на бронхіти, бронхіальну астму, риніти чи тонзиліти. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує пил та інші шкідливі речовини, які викидаються автотранспортом і підприємствами. Під час горіння листя всі забруднюючі речовини знову потрапляють в атмосферу у вигляді продуктів згорання, при цьому їх шкідлива дія значно підсилюється. У димі  опалого листя містяться оксиди азоту, вуглецю, чадний газ, а також сполуки важких металів. У тліючих без доступу повітря рослинах утворюється бензопірен – речовина, здатна викликати ракові захворювання.

Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, знищення насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкодження нижніх частини дерев, кущів та верхніх частин коріння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів передбачається штраф на громадян від 340 до 1360 грн; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

З метою уникнення забруднення атмосферного повітря та порушення норм закону, доцільно проводити утилізацію трав’яних залишків. Одним із його методів є компостування – розкладення рослинних залишків без доступу кисню з утворенням компосту – однорідної органічної маси, яку можна використовувати в якості добрив.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь