Майбутнє без поліетилену у Славській ОТГ: чи можливо? Про це та інше на 16 сесії Славської селищної ради

Дата: 25.10.2018 16:25
Кількість переглядів: 1764

   У с. Нижня Рожанка 24 жовтня відбулася 16 сесія 7 демократичного скликання Славської селищної ради.

   Розпочалася сесія з презентації планів діяльності «Агенції розвитку Славської об’єднаної громади», яку представила директор установи Тетяна Олійник. Вона вказала на перспективи розвитку ОТГ, а також зазначила, що робота агенції спрямована на залучення близько 100 млн гривень з бюджетів різного рівня та 50 млн. євро іноземних інвестицій.

   На порядок денний було винесено 61 питання.

   Серед найважливіших – використання поліетиленових пакетів. Вчені довели, що розпад поліетилену триває понад 200 років, а ми з вами використовуємо їх в необмеженій кількості впродовж кількох хвилин. Такі дії можуть привести до екологічної катастрофи. Тому депутати закликали населення подбати про свою планету та рекомендували замінити поліетиленові пакети паперовими або тканинними торбинками, а також схвалили звернення до Верховної Ради України щодо внесеня змін у законодавство для заборони використання поліетиленових пакетів.

   Також встановлено режим продажу слабоалкогольних та алкогольних напоїв (крім безалкогольного пива) на території населених пунктів Славської селищної ради. Підприємці зможуть вільно продавати алкоголь з 08:00 до 22:00.

   Вирішено виділити зі Славського КВКП комунальне підприємство «Громадське господарство», яке займатиметься виключно благоустроєм ОТГ та інфраструктуриними проектами, як-от ремонт комунальних доріг, облаштування громадських просторів, ремонт об'єктів комунальної власності. На Славському КВКП залишиться вивезення твердих побутових відходів та надання населенню послуг водопостачання та водовідведення.

   Депутатський корпус Славської селищної ради одноголосно затвердив детельний план  кварталу забудови для учасників бойових дій по вул. Устияновича смт. Славське. 38 учасників бойових дій зможуть отримати земельні ділянки, на які очікували з 2014 року.

   Буде надана матеріальна допомога учанику бойових дій, який потребує невідкладної оперції, Небелюку Володимиру та присвоєно звання «Мати-героїня» жительці с. Либохора Москаль Оксані, а також скеровано кошти на купівлю квартири багатодітній сім'ї.

   Прийнято рішення про дофінансування Славською селищною радою програми "теплі кредити", якою користувались мешканці ОТГ у 2018 році. Це дозволить населенню підготуватись до зими.

  Депутати обговорили питання щодо обмеження швидкості руху автомобілів у населених пунктах ОТГ та скерували кошти на ремонт комунальних доріг.

   Було підтримано прохання мешканців смт. Славське про забезпечення превезення школярів Славської ЗЗСО не тільки зранку, але й після уроків. Депутати скерували необхідні кошти на закупівлю палива під такі потреби. 

   Також вирішено ряд фінансових та земельних питань.

   Володимир Бега подякував депутатам за активну та ефективну роботу і закликав жителів громади до співпраці, адже лише разом ми зможемо перетворити громаду на столицю Карпат.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь