"Львівобленерго" нагадує, що споживачі мають самостійно подавати показники лічильників

Дата: 01.11.2018 11:44
Кількість переглядів: 3916

Показники електролічильників споживачі ПрАТ «Львівобленерго» мають подавати тепер самостійно. Фізичні особи подають показники за попередній місяць до 5 числа включно, а юридичні – до 3 числа наступного місяця, повідомляє ZAXID.NET.

Показники лічильників треба подавати щомісяця, знімаючи фактичні цифри на шкалі лічильника станом на перше число місяця. Далі протягом п’яти календарних днів їх треба передати оператору. Показник за жовтень необхідно подати з 1 по 5 листопада включно. Якщо у «Львівобленерго» до 6 числа не отримають показники лічильника, то фактичний обсяг спожитої електроенергії визначать за середнім показником.

«Львівобленерго» пропонує кілька варіантів подачі показників лічильника:

• електронною поштою: pokaz@loe.lviv.ua;

• в онлайн-сервісі «Персональний кабінет»;

• через кол-центр 0−800−50−15−68, в тому числі без з’єднання з оператором;

• на номер 295−85−13 без з’єднання з оператором;

• SMS-повідомленням на короткий номер 5068;

• через Центр обслуговування клієнтів, що у Львові на вул. Шевченка, 1.

«У нас є різні варіанти, яким чином можна подавати показники лічильників. Зараз ми збільшуємо штат, набираємо працівників у кол-центр, аби покращити ситуацію із можливістю подавати показники телефоном. На нашому сайті є розділ «Як подати показник». Там вказані різні методи, яким чином подати показник. Зокрема, цього місяця на сайті запустили чат-бот, де людина може ввести свій особовий номер і подати показник», – розповіла речниця ПрАТ «Львівобленерго» Галина Петрушка.

За її словами, на підприємстві зараз працюють над тим, аби користувачам було зручно подавати показники телефоном. По-перше — збільшують штат кол-центру. По-друге, — для кожного району створюють окремі номери телефонів (раніше був один загальний номер телефону).

Контролери, які раніше знімали показники лічильників, тепер не будуть робити цього щомісяця. Їхня робота трохи видозміниться.

«Контролери роблять контрольні знімання показників – раз на три місяці. Раз у три місяці вони приходитимуть, перевірятимуть, чи справний лічильник, чи сходяться ті покази з тими, що люди подають», – пояснила Галина Петрушка.

За словами Галини Петрушки, якщо людина не додзвонилася чи не змогла надати показник лічильника, їй нарахують оплату за електрику за середнім показником.

«Не треба цього лякатися, бо все одно в кінці місяця ці суми вирівняються. Якщо заплатили по-середньому більше, то наступного місяця заплатите менше. У жодному разі ніхто світло відключати нікому не буде», – зазначила Галина Петрушка.

Також споживач може самостійно прийти у новий Центр обслуговування клієнтів, що на вул. Шевченка, 1, і подати показник. У перехідний період, поки люди ще не звикли до нововведення, можна подати показники в районному відділення ЛОЕ, де їх подавали раніше. Також діє міський стаціонарний номер — 295−85−13, куди можна дзвонити без з’єднання з оператором. Зручно подавати показники через персональний кабінеті на сайті «Львівобленерго». Тут можна оплатити послугу, роздрукувати рахунки, подати показники, подивитися динаміку оплати.

До слова, цьогоріч в Україні стартувала енергетична реформа, учасником якої стало і «Львівобленерго». Реформа має розділити два види діяльності: постачання і розподіл електроенергії. Відтак від «Львівобленерго» відділився постачальник електроенергії — ТОВ «Львівенергозбут». Він і виставлятиме рахунки споживачам. А самі показники прийматиме розподільник електроенергії — «Львівобленерго».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь