Відбулась 24 сесія Славської селищної ради

Дата: 03.02.2019 12:08
Кількість переглядів: 1077

31 січня 2019 р. у приміщенні народного дому у Славську відбулася 24 сесія 7 демократичного скликання депутатів Славської селищної ради.

Розпочалася сесія зі звітів Славського селищного голови Володимира Беги, головного бухгалтера Славської селищної ради Олега Кіраля та директора Славського КВКП Михайла Биленя про виконану роботу за 2018 р.

«На сьогодні найболючіше питання для нашої ОТГ – наповнення місцевого бюджету. Щодня більшість мешканців ОТГ користуються водопостачанням та водовідведенням, натомість ми маємо великі борги. Загалом люди або категорично відмовляються від сплати, або мають великі заборгованості. Ви тільки уявіть, що зараз загальний борг становить близько 150 тис. грн. Тоді скажіть мені, будь ласка, де ж ми маємо брати кошти на розчищенням доріг, обслуговування очисних споруд та територій?» – наголосив у своєму звіті директор КВКП Михайло Билень.

Після бурхливого обговорення, було вирішено розпочати інформаційно-ознайомлювальну роботу серед населення ОТГ щодо податкових зборів: куди, кому і для чого.

На порядок денний було винесено 39  питань.

Одне з найважливіших – розміщення  тимчасово вільних коштів  місцевого бюджету на  вкладних (депозитних)  рахунок  у  банк.

Відділ фінансів запропонував розмітити на депозит близько 15 млн. грн. у межах тимчасово вільного залишку коштів. Це зумовлено тим, що ці кошти на даний час ніде не задіяні. Такі дії не призведуть до втрати платоспроможності селищного бюджету та виникнення заборгованості,  а навпаки отриманий відсоток з цього короткотривалого депозиту (3 міс.) зміг би  покрити інфляційні процеси.

Попри все, ця пропозиція не була підтримана депутатами.

Також вирішили ряд питань щодо освітлення вулиць у с. Хащованя, с. Либохора, с. Волосянка та ряд фінансових та земельних питань.

Володимир Бега подякував депутатам за активну та ефективну роботу і закликав жителів громади до співпраці, адже лише разом ми зможемо перетворити громаду на культурно-туристичну столицю Карпат.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь