Не паліть траву! Не вбивайте і себе, і природу

Дата: 11.03.2019 12:23
Кількість переглядів: 888

Тут жив зайчик, це був його дім. Він довго шукав безпечне місце, і його нарешті знайшов. У нього було троє ще зовсім малесеньких діток.

Сьогодні його житло знищили, зайченята загинули, сам він скалічений ледь врятувався. А знаєте хто це зробив? Людина…. Людина, яка вирішила, що палити траву це нормально, це добре…

Памятайте, спалуючи суху траву, Ви наносите непоправну шкоду природі, бо:

  • Ви вбиваєте все живе. У сухій траві гніздяться птахи, ховаються зайці, плазуни та комахи.
  • Гине насіння рослин і трав на поверхні землі, а також під землею. Насіння кожного виду рослин повинно проходити певний температурний режим для того, щоб прорости. Навіть незначне відхилення від норми може вплинути на проростання насіння. Під час випалювання воно просто гине.
  • Гине багато комах, їх личинки, лялечки. У вогні горять всі живі істоти - сонечка, туруни, дощові черв'яки та інші комахи. Знищуються, комахи, що беруть участь в процесі формування грунту. Для дощових черв'яків зайвої сухої трави не буває. Вони дуже швидко переробляють її, перетворюючи в найцінніше добриво – гумус і одночасно роблять грунт пухким, живим.
  • Трав’яні пожежі призводять до помітного зниження родючості грунту.
  • При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук.
  • Дим від спалювання трави їдкий, темний, густий, він дуже неприємний людям, подразнює очі, має неприємний запах, може викликати алергії. Спалюючи траву в місті, ви спалюєте ті солі важких металів, що осіли на рослинах – такий дим отруйний. До того ж у купках сухої трави і хмизу часто є сміття, у тому числі і не придатне, небезпечне для спалювання, наприклад, пластикові пляшки. На забруднених радіонуклідами територіях у повітря з вогнем і димом потрапляють радіоактивні речовини, які вітром переносяться на значні відстані. У сільській місцевості у вогні згорають залишки добрив і отрутохімікатів, утворюючи летючі токсичні органічні і неорганічні сполуки. При випалюванні трави вздовж автодоріг відбувається забруднення повітря важкими металами. Всі ці шкідливі речовини потрапляють до Вашого організму. Крім того накопичення шкідливих речовин призводить до несприятливих змін і більш різких коливань клімату нашої планети.
  • На місці підпалу нормальне життя рослин і комах відновлюється лише через 5-6 років, але дуже часто не відновлюється ніколи.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь