Порушені терміни сплати податків - наступає відповідальність

Дата: 17.05.2019 11:07
Кількість переглядів: 748

Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській нагадує платникам податків, що відповідальність за порушення термінів сплати податків  передбачена п.126.1, п.п. 129.4 ПКУ та ст. 163.2 КУпАП.

            У випадку якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобовязання протягом визначених строків, такий платник податків притягується до штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобовязання  - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу .
  • при затримці більше 30 календарних днів  - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того, на суму грошового зобов’язання нараховується  пеня за кожний календарний день простроченої сплати грошового зобов’язання, включаючи день погашення, з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ діючої на кожний день.

 Слід врахувати, що неподання чи несвоєчасне посадовими особами підприємств, установ та організацій платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків, зборів платежів, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 5 до 10, а при повторному порушенні протягом року від 10 до 15, неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь