Особливості подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані

Дата: 12.06.2019 12:58
Кількість переглядів: 637

Сектор з питань запобігання і виявлення корупції (далі – Сектор) є структурним підрозділом Головного територіального управління юстиції у Львівській області (далі – ГТУЮ у Львівській області). В межах своїх повноважень Сектор забезпечує надання методичної та консультаційної допомоги з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства працівникам  ГТУЮ у Львівській області та його структурних підрозділів. 

Розглянемо один із прикладів роботи Сектору з питань запобігання і виявлення корупції.

До Сектору звернувся працівник одного із структурних підрозділів ГТУЮ у Львівській області із наступним питанням: він збирається продати свій транспортний засіб, вартість якого становить 65000 грн. За виручені від продажу кошти та отриманий подарунок від батьків у розмірі 45000 грн., державний службовець планує придбати новий автомобіль. Працівник хотів уточнити коли він зобов'язаний подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. На зазначене питання спеціалістами Сектору подано фахову консультацію та роз’яснено норми антикорупційного законодавства.

Відповідно до частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (у відповідності до Закону України «Про державний бюджет на 2019 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1921 грн., тобто 1921 грн.х50 ПМ = 96 050 грн.), зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Враховуючи зазначене, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані від продажу автомобіля суб’єкт декларування не подає, оскільки вартість отриманого доходу становить 65000 грн.

У строк, передбачений Законом з моменту купівлі автомобіля, вартість якого перевищує 96050 грн., працівник зобов’язаний подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Також працівниками Сектору наголошено, що внесення змін у повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб'єкта декларування не передбачено.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь