Помилка при внесенні даних щодо земельних ділянок до Державного земельного кадастру. Що робити?

Дата: 17.07.2019 16:53
Кількість переглядів: 3417

Часто зустрічаються помилки при внесенні даних щодо земельних ділянок до Державного земельного кадастру. Зокрема, коли державним актом старого зразка була визначена певна площа земельної ділянки, а під час процедури присвоєння кадастрового номера та внесення відповідної площі на публічну кадастрову карту виявляється, що земельні ділянки накладаються одна на одну.

Чому виникають такі помилки?

Помилки є двох категорій: технічні та правові. Наприклад, було таке, що певний масив земельних ділянок «випав» на дороги, річки Опір та Славку. Схожий випадок, коли деякі ділянки зі Славська «перемістилися» у Либохору. З’ясувалося, що це – наслідок використання місцевої системи координат, у якій було подано інформацію про ці земельні ділянки. 

Друга категорія – правові помилки. Йдеться про випадки, коли у ділянки, або в її частини, кілька власників. Такі помилки вирішуються в судовому порядку.

Треба наголосити, що неточності, які можна побачити на публічній кадастровій карті, є проблемою відображення ділянок, а не їх розміщення в дійсності на місцевості. Здатність візуалізувати і виправляти помилки є сильною стороною нової кадастрової системи.

Що робити в такому випадку?

У Держгеокадастрі пояснюють, що внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру здійснюється відповідно до Закону та Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 р. № 1051.

Тож, якщо Ви виявили помилку звернітьсь до проектної організації, яка виготовляла Вам документацію, для уточнення правильності внесених даних (координат). 

Після отримання правильних даних потрібно звернутись до кадастрового реєстратора, щоб він вніс їх в кадастрову систему.

Зрозуміло, за один день все не виправити. Деякі європейські країни, маючи досвід ведення кадастру не один десяток років, досі виправляють помилки. Тож, наберіться терпіння)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь