Володимир Бега взяв участь у обговоренні проекту "Бойківське коло"

Дата: 24.10.2019 17:45
Кількість переглядів: 1949

Сьогодні, 24 жовтня, на Закарпатті голова Славської ОТГ Володимир Бега на зустрічі з головою Закарпатської ОДА Ігорем Бондаренко та головою Львівської  облради Олександром Ганущиним обговорили формування міжобласного туристичного кластеру «Бойківське коло».

Як розповів очільник Львівщини, проект «Бойківське коло» міжрегіонального та міжмуніципального співробітництва діє задля розвитку туризму в унікальному субрегіоні Карпат, що охоплює території на межі Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

«Безперечно, що такий потужний центр туризму потребуватиме розгалуженої інфраструктури доріг, пішохідних та велосипедних шляхів, відпочинкових та оздоровчих комплексів, індустрії розваг тощо, – зазначив О.Ганущин. – Саме тому надзвичайно важливим є формування своєрідного туристичного кластеру, так званого «Бойківського кола», з наступним долученням до нього громад Міжгірського району Закарпатської області, а також Долинської та Болехівської міських рад, Вигодської та Витвицької ОТГ Івано-Франківської області. Кожна з цих громад має в своєму розпорядженні цікаві існуючі та перспективні туристичні об’єкти й атракції, навколо яких можлива подальша розбудова цілого сектору економіки».

Володимир Бега підкреслив: «Така співпраця позитивно впливатиме на розвиток Славської ОТГ як гірськолижного курорту. Зручне транспортне сполучення дозволить збільшить потік туристів, а Славське не буде "тупіковим". Ми зі свого боку готові робити все необхідне, щоб реалізувати цей проект».

Ігор Бондаренко, вислухавши гостей, зауважив, що це дуже слушна пропозиція для розвитку туристичної сфери Закарпаття зокрема.

– У найближчий час створимо робочу групу, яку очолить мій заступник Олексій Гетманенко, розробимо конкретний план розбудови доріг місцевого значення. Дякую за такий потужний проект. Повністю підтримую. Лише разом можна розбудувати Карпатський регіон, – лаконічно резюмував очільник Закарпаття.

Насамкінець присутні зійшлися на спільній думці, що реалізація цього проекту дасть можливість вивести із «тупікової» точки економіку громад Карпатського регіону, розвивати ці території, відтак поліпшити добробут жителів трьох областей, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, що протягом 2018-2019 років Славський селищний голова Володимир Бега та голова Долинської ОТГ (тоді ще району) спільно та активно працювали над створення проекту "Бойкіське коло". Про цей проект вже знають у багатьох міністерствах уряду України, парламенті та навіть багатьох партнерських організаціях ЄС.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь