Перерахунки пенсій в січні 2020 року

Дата: 03.02.2020 14:34
Кількість переглядів: 561

У законі “Про Державний бюджет  України на 2020 рік” передбачено зростання мінімальної заробітної плати у 2020 році до рівня 4723 грн. У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року буде перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж не менше 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

    Як наслідок, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб в розмірі 40 відсотків нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 січня 2020 року збільшиться до 1889 ,20 грн. Перерахунок пенсій здійснюватиметься автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

    Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

   Пенсіонерам, які досягнуть 65-річного віку в 2020 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявністю у них необхідного страхового стажу.

   

    У 2020 році змінився і стаж необхідний для призначення пенсії за віком. Так, з 1 січня на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років можуть претендувати лише ті, хто має стаж не менше 27 років (у 2019 році було 26 років).

    Якщо ж у людини не вистачає страхового стажу, пенсійний вік настане не в 60, а в 63 або 65 років, залежно від наявного страхового стажу та дати звернення за призначенням пенсії.

 

   Також 2020 рік стане останнім пільговим” роком пенсійного віку для жінок. До 60 років – у 59років 6 місяців – на пенсію зможуть вийти лише жінки, які народилися    з   1  жовтня  1960  року по 31 березня 1961 року. А  народжені  з 1 квітня 1961 року і дальше  можуть розраховувати на пенсію лише в 60 років.

 

 

 

 

Начальник Сколівського відділу

обслуговування громадян (сервісного

центру)                                                                                                       Л.ІВАНЮК

Фото без опису

    

    

  


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь