Львівщина готується до туристичного сезону

Дата: 06.05.2020 19:25
Кількість переглядів: 1271

Сьогодні, 6 травня, у Львівській ОДА міста-курорти та малі туристичні міста Львівщини зібрались на нараду, щоб обговорити реалії, проблеми та перспективи майбутнього туристичного сезону. Голова Славської ОТГ Володимир Бега також взяв участь у нараді.

Трускавець, Східниця, Славське, Дрогобич, Моршин, Яворів, Жовква, Борислав - ці та інші міста мають всі шанси цього року збільшити туристичний потік і доходи, адже доки кордони закриті українці мандруватимуть найбільше у Карпати та Прикарпаття.

Про це повідомляє пересслужба ЛОДА.

Фото без опису

“Люди вже уникають і будуть уникати групових турів. Кожне питання від тих, хто бронює місця в закладах, - про велосипеди, екостежки, веломаршрути. Всі розуміють, що закордон вони не поїдуть, акцент роблять на Карпати. Ми тут на коні. У нас вже бронюють наперед на кілька місяців. Нормальний 5-кілометровий маршрут можна прокласти за місяць. Домовтеся з лісниками, візьміть працівників і зробіть. Це туристам не набридає. Це як пробіжка, один раз в день мусить бути”, - каже Володимир Бега, голова Славської ОТГ.

Він та більшість мерів певні, що настав час робити порядок з екосадибами. Приватний сектор в Славському складає 50%. Місто будує дороги, проводить освітлення, вивозить сміття, а власники екосадиб часом навіть не пускають на територію пожежників.

“Екотуризм має бути регульований, до 10 ліжкомісць - це екосадиба. Більше - платимо. Трускавець каже, що втрачає на екосадибах 30 млн. гривень. Ми про це говорили з директором Держагентства з розвитку туризму Мар’яною Олеськів у понеділок. У Києві розуміють проблему і вже працюють над єдиним реєстром суб’єктів туристичної галузі. Так само ми підтримуємо зміни до законів про екосадиби і будемо пропагувати відповідні правки. Бо бізнес має працювати чесно, адже місто зі свого боку має звідкись брати гроші на очисні споруди, водоканал, дороги”, - каже Юрій Холод.

Серед інших важливих питань обговорювали:

  • Безпечний туризм – протестовані мешканці та можливість зробити всі ПЛР-тести на місцях;
  • Співпраця та взаємодія між містами-курортами;
  • Залучення коштів з-за кордону, розвиток інфраструктури, правильне поводження з відходами.

Начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака зазначила, що цей сезон для туристів має всі шанси запам’ятатися не просто, однак кожен регіон Львівщини має все, щоб залучити туриста.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь