Славська громада посіла перше місце у рейтингу найкращих ОТГ Львівської ОДА

Дата: 18.06.2020 14:43
Кількість переглядів: 1333

Львівська ОДА оприлюднила рейтинг об’єднаних територіальних громад області, який уклали на підставі аналізу окремих показників фінансової діяльності ОТГ за п’ять місяців 2020 року. Згідно з ним, найкращі результати має Славська громада – на її території збирають найбільше податків, а також найбільше витрачають бюджетних грошей в перерахунку на одного мешканця. 

Як повідомив департамент фінансів ЛОДА, упродовж січня-травня 2020 року надходження до загального фонду бюджетів всіх ОТГ області становили 535 млн грн. Середній дохід на одного мешканця за цей час був трохи більший від 1535 грн.

«Цей показник характеризує фінансову спроможність ОТГ, а саме забезпеченість громади коштом її ж акумульованого ресурсу», – йдеться в повідомленні департаменту. При цьому, 24 об’єднані громади області з 40-ка наразі мають забезпеченість власними доходами на одного мешканця нижче від середнього показника усіх ОТГ області.

До п’ятірки найзаможніших за показниками доходу потрапили Славська ОТГ з 6994,7 грн на одного жителя, Солонківська – 3855,8 грн, Давидівська – 2582 грн, Кам’янка-Бузька ОТГ – 2246,8 грн та Підберізцівська ОТГ – 2283,5 грн.

Щодо видатків, то цей показник істотно різниться між територіями – від 682,7 грн на одного мешканця у Нижанковицькій ОТГ до 6853,7 грн на одного мешканця у Славській ОТГ. Середній показник в області – 2553 грн.

Вартість посадовців, які керують ОТГ, для кожного жителя відповідної громади доволі диференційована. Наприклад, у Нижанковицькій громаді вона є найнижчою і становить 107,3 грн/меш. Найдорожчий апарат – в Солонківській і Волицькій – 1094 і 1050 грн на людину відповідно.

Як зазначив департамент фінансів, такі громади як Давидівська, Підберізцівська, Солонківська, попри карантин та кризу, за січень-травень мають найвищий показник профінансованих капітальних видатків на одного мешканця.

Водночас багатьох громадам бракує грошей на життя, зокрема в бюджетах шести ОТГ ще ліквідований дефіцит. Ця ситуація залишається складною, попри зменшення на 52% частки дефіциту з початку року. Так, брак місячного фонду оплати праці в бюджетах Радехівської ОТГ становив 60%, Новоміській – 148,9%, Нижанковицькій – 124,9%.

Загалом рейтинг ОТГ області за основними фінансовими показниками очолили Славська, Давидівська, Кам’янка-Бузька, Солонківська, Підберізцівська, Мурованська, Зимноводівська, Дублянська, Великолюбінська та Радехівська ОТГ.

Аутсайдерами стали Воле-Баранецька, Міженецька, Луківська, Магерівська, Щирецька, Чукв’янська, Воютицька, Грабовецька, Вільшаницька, Новоміська і Бабинська ОТГ. Воле-Баранецька загалом має найгірші показники в області з 345 грн податків та зборів на одного мешканця за січень-травень.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь