На території Славської громади зараз працюють три інспектори – з охорони навколишнього середовища (еколог), охорони праці та благоустрою

Дата: 22.06.2020 16:02
Кількість переглядів: 1265

На території Славської громади зараз працюють три інспектори – з охорони навколишнього середовища (еколог), охорони праці та благоустрою.

У складі  комісії з питань легалізації трудових відносин та зайнятості населення, благоустрою та санітарного стану території, справляння місцевих податків і зборів, дотримання вимог екологічного, природоохоронного та земельного законодавства, архітектурно будівельного контролю вони постійно здійснюють виїзди на місця.

Фото без опису

На весні цього року інспектори активно боролися проти спалювання сухої трави – проводились розяснення, обговорення з громадою тощо. А де розмови вже не допомагали – складали протоколи. Загалом за 2 місяці інспекторами було здійснено близько 30 виїздів та складено 20 протоколів про адміністративне правопорушення. Порушники сплатили у державний бюджет близько 3 тис. грн.  

Відтак, інспектор з охорони навколишнього середовища здійснює контроль за додержанням у підрозділах підприємства чинного екологічного законодавства, інструкцій, стандартів і нормативів з охорони навколишнього середовища, сприяє зниженню шкідливого впливу виробничих факторів на життя і здоров’я працівників, бере участь у проведенні екологічної експертизи техніко-екологічних обґрунтувань, проектів розширення і реконструкції діючих виробництв, здійснює контроль за додержанням технологічних режимів природоохоронних об’єктів, аналізує їх роботу, стежить за додержанням екологічних стандартів і нормативів, за станом навколишнього середовища в районі розташування підприємства.

Протягом року інспектор з охорони навколишнього середовища здійснював заходи для покращення екологічного становища на території нашої громади. Відтак, за 2019 та з початку 2020 року було складено 31 прокол про адміністративними правопорушення, серед яких викидання нечистот в річку, порушення правил благоустрою Славської селищної ради та спалення сухостою. Крім того було розглянуто більше 50 звернень громадян та надано їм відповіді.

Інспектор з охорони праці здійснює контроль за дотриманням на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності чинного законодавства, правил, стандартів, норм, положень, інструкцій з охорони праці, виробничої санітарії, протипожежного стану та охорони навколишнього середовища, за наданням працівникам встановлених пільг і компенсацій за умови праці. 

Бере участь у прийнятті в експлуатацію виробничих об’єктів. Здійснює контроль за наявністю і виконанням проектів ведення робіт з геологічного вивчення надр, розробки родовищ корисних копалин і будівництва підземних споруд, заходів щодо запобігання і усунення шкідливого впливу гірничих робіт на будинки та споруди, а також своєчасності передавання корисних копалин для промислового освоєння. Контролює дотримання порядку зберігання, транспортування, використання і обліку отруйних, вогненебезпечних та шкідливих речовин. Бере участь у технічному огляді та випробуванні об’єктів, котлонагляду, газового комплексу, підйомних споруд та інших об’єктів на їх відповідність встановленим вимогам безпеки.

Інспектор здійснив більше 50 інспекцій щодо дотримання законодавства про працю, здійснювали інформування населення щодо необхідності офіційної реєстрації туристичного обєкту.

Інспектор з благоустрою здійснює контроль дотримання правил благоустрою, затверджених Славською селищною радою, надає підприємствам, приватним особам методичну і консультативну допомоги з питань утримання і охорони об’єктів міського благоустрою, перевіряє факти за листами та скаргами громадян з питань утримання і охорони об’єктів міського благоустрою.

Протягом року інспектор з благоустрою проводив розяснення серед мешканців Славської ОТГ щодо дотримання правил благоустрою, здійснено більше 50 інспекцій та складено 31 протокол про адміністративне правопорушення.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь