Пошук

З 1 вересня Держпраці посилює інспекційну кампанія щодо виявлення неоформлених працівників

Дата: 18.08.2020 09:57
Кількість переглядів: 3084

Головне управління Держпраці у Львівській області повідомляє: в області активізовано роботу щодо подолання фактів використання незадекларованої праці. Зокрема, до 31 серпня фахівців Держпраці, ДПС, ПФУ, СЗ та органи місцевої влади проводитимуть спільні превентивні заходи під час яких роботодавцям надаватимуть консультаційну допомогу з питань належного оформлення трудових відносин та застосування вимог чинного законодавства.

Разом з тим, з 1 вересня 2020 року проходитиме масштабна  інспекційна кампанія щодо виявлення неоформлених працівників. У випадку встановлення інспектором праці незадекларованого працівника, до роботодавців  вживатимуться усі заходи щодо притягнення до відповідальності, передбаченої чинним законодавством.

Відтак, вкотре закликаємо роботодавців бути відповідальними та оформити трудові відносини з усіма працівниками. 

Звертаємо увагу: відносини, в яких фізична особа виконує роботу для іншої фізичної або юридичної особи за винагороду й під її керівництвом, наглядом, контролем, є ТРУДОВИМИ ВІДНОСИНАМИ, а особи-виконавці –ПРАЦІВНИКАМИ. Нагадуємо: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення органу ДПС.

До слова, фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору тягне за собою штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого воно скоєно. До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, при виявленні порушення вперше застосовується попередження.

У разі вчинення такого порушення повторно впродовж двох років до суб’єкта господарювання застосовуватиметься санкція у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Сектор взаємодії зі ЗМІ, міжнародних зв’язків та з питань Євроінтеграції


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь