Пошук

Як працюватимуть заклади освіти Славської ОТГ під час карантину

Дата: 31.08.2020 20:21
Кількість переглядів: 4235

Новий навчальний рік у школах Славської ОТГ стартує 1 вересня з дотриманням усіх карантинних вимог. Діти знову повернуться у свої класи. Як розповіла заступниця Славського селищного голови Іванна Луців, для безпеки учнів та вчителів придбали все необхідне. 
«Славська селищна рада закупила маски для працівників закладів освіти нашої громади, дезінфікуючі засоби, антисептики, безконтактні термометри для шкіл. Всі вони напрацювали свої графіки роботи, розклади занять та маршрути дітей, як вони мають рухатися у навчальному закладі, щоб забезпечити максимальну дистанцію між дітьми»,  - розповідає заступниця.
Замість святкових лінійок у школах будуть проводити зустрічі з дітьми на свіжому повітрі, або відразу уроки у класах.
На уроках здобувачі освіти перебуватимуть без масок, а вчителі матимуть маски. Однак на перервах, в загальних місцях усі мусять бути в масках. Водночас для учнів 1-4 класів вхід до закладу та пересування приміщеннями можливі без маски або респіратора. Якщо у дітей будуть маски багаторазового використання, то необхідно мати герметичний пакетик (zip - пакет або папка на кнопці) один для використаної маски, інший для нової чи запасної. Для використаних одноразових масок в закладі освіти буде розміщено спеціальні контейнери.

Вхід батькам та будь-яким іншим особам до приміщення школи – заборонений крім тих, хто супроводжує учнів з особливими потребами. Прийом дітей до школи буде проходити за затвердженим графіком. Спілкування учителів і батьків здійснюється переважно дистанційно за допомогою будь-яких засобів зв’язку.
Працівникам закладу освіти буде щоранку проводитись температурний скринінг і ті, що матимуть температуру 37,2 і вище, не будуть допущені до роботи. 
Педагогічні працівники закладу освіти перед початком занять проводитимуть опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби. У разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюються в спеціально відведеному приміщенні закладу. Батьків (або інших законних представників дитини) буде поінформовано та буде прийнято узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я ( за потреби).
Пересування здобувачів освіти між класами та навчальними кабінетами буде мінімізованим. Навчання буде в одному класі, переходити в інший кабінет учні будуть лише на деякі уроки. За можливості заняття з окремих предметів проводитимуться на відкритому повітрі.
Харчування для здобувачів загальної середньої освіти буде організовано відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.
Батькам учнів, які ідуть у 1-й клас, необхідно подати у заклад освіти медичну довідку форми 086/о від сімейного лікаря і карту щеплень. Періодичні обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводяться згідно з діючим наказом МОЗ України № 682 від 16.08.2010 року «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів»(протягом вересня – проба Руф’є ).

Відповідальність за проходження медогляду покладається на батьків.
Будьте здорові!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь