Амбулаторії Славської громади отримали телемедичне обладнання

Дата: 26.01.2021 12:19
Кількість переглядів: 3115

Нещодавно КНП «Славська міська лікарня» отримала  телемедичне обладнання, яке передадуть в амбулаторії Славської громади.

Фото без опису

У програмно-апаратний комплекс для телеметрії та телемедичного консультування входять портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних.

Фото без опису

Відтепер сімейні лікарі під час складних ситуацій зможуть консультуватися з фахівцями вищого рівня, наприклад лікарями обласних медичних закладів.

«Сімейні лікарі чи терапевти, які працюють у віддалених селах, наприклад Нижня Рожанка чи Хащованя, у складних ситуаціях зможуть невідкладно звязатися з професором відповідної компетенції у Стрию, Львові чи Києві. Це дозволить поставити точний діагноз та призначити ефективне лікування». – розповідає головна лікарка КПН «Славська міська лікарня» Оксана Зенинець.

Інформаційна довідка. Телемедицина – це напрям медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). Повідомленнями обмінюються лікарі між собою. Так лікарі первинної ланки мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег. Консультації в форматі «лікар – лікар» можна отримати у сфері пульмонології, ендокринології, дерматології, педіатрії тощо.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь