Нова дорога - нова перспектива. Конференція "Мале Карпатське коло" на шляху до державного інвестиційного проекту"

Дата: 06.02.2021 22:46
Кількість переглядів: 3111

Сьогодні, 6 лютого, у Славській громаді відбулося надзвичайно важлива подія для нашої громади – конференція на тему "Мале карпатське коло". Під час конференції провели чотири панельні дискусії на теми "Дорожня інфраструктура "Малого Карпатського кола»: від ідеї до стану реалізації", "Мале Карпатське коло" і туристична інфраструктура Українських Карпат", "Державний інвестиційний проєкт: від процедури до втілення", "Лісові автомобільні дороги в "Малому Карпатському колі" за участі представників влади різних рівнів від трьох областей-учасників проєкту – Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Фото без опису

У рамках реалізації проєкту буде відремонтовано та збудовано 75,5 км доріг загального користування державного значення Львівщини. Зокрема, М-06 Київ – Чоп – 51,5 км та Т-14-24 Сколе – Славське – 24 км. 

Фото без опису

Основні моменти зустрічі:

  • Проєкт «Мале Карпатське коло» підтримали на загальнодержавному рівні;

"Президент опікується інфраструктурою – для нього це важливо, і сьогодні ми тут, аби підтвердити свою прихильність і готовність допомагати, аби це відбулось за 2-3 роки, а не 7 чи 10, ми дуже зацікавлені аби тут були інвестори, які будуватимуть гірськолижні курорти, готелі та ресторани, саме тому ми прискорюємось по роботах, шукаємо додаткового фінансування і розуміємо, як це можна зробити. З боку Офісу Президента буде максимальна підтримка", – зазначив заступника керівник Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Фото без опису

  • Цей про проект не тільки про дорогу, а й про єдність українського народу

"Такі проєкти справді «зшивають» нас як державу. Нема значення, що проєкт має назву "Мале Карпатське коло" – це величезний інфраструктурний об'єкт на території трьох карпатських областей, який ми розпочали ще у 2019 році, підписавши тристоронній меморандум за участі Прем’єр-міністра. Таким проєктам треба надавати статус національного", – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Фото без опису

  • Будівництво дороги дозволить зробити наш край ще більш інвестиційно привабливим

"Хочу подякувати усім хто долучився до ініціювання проєкту,для нас це можливість створення туристичного магніту. Хочу окреслити, що усі тут дотичні до цього проєкту і поза межами цього проєкту, дбають про розвиток дорожньої інфраструктури, зокрема доріг, які з'єднують Україну з Європейським Союзом, адже це важливо, так само як реконструкція пунктів пропусків, і нашим амбітним завданням є відкриття і нових пунктів пропуску, зокрема, прокладання колій, аби можна було потрапити не лише автошляхами, а зручними потягами з Європи. Аби це було цікаво інвесторам, важливо жити не лише проєктом "Мале карпатське коло", а спільними наступними проєктами підкреслювати нам красу Карпат", – зазначив народний депутат від партії "Слуга народу" Ростислав Тістик.

Фото без опису

  • Відкриє Карпати для туристів, нові туристичні атракції та місця сили

«Сьогоднішня конференція є дуже важлива. Ми ділимося планами на 2021 рік в рамках проекту «Мале Карпатське коло», що має зєднати гірську Боберку З Долиною, а Долину з Буштином, і все смт. Славське довкола. Гадаю, що до завершення будівельного сезону, всі, хто любить Карпати, будуть задоволені» -  підкреслив депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Фото без опису

  • Нові робочі місця та розвиток інфраструктури

«Понад 50 % мешканців нашої громади працює у сфері туризму, готельно-ресторанного бізнесу. Будівництво дороги привабить до нас ще більше туристів, відповідно зросте потреба у створенні нових робочих місць, виникне потреба у створенні нових ліжко-місць та місць відпочинку», - зазначив голова Славської селищної ради Володимир Бега.

Фото без опису

Також сьогодні відбулося чергове засідання Асоціації «Бойківське коло», під час якого новим головою обрали Володимира Бегу.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь