Пошук

Поліцейські офіцери громади радять батькам дбати про кібербезпеку дітей

Дата: 25.02.2021 14:34
Кількість переглядів: 1936

Сьогодні ми вже не  уявляємо свого життя без соціальних мереж та інтернету. Однак попри всі їхні переваги, вони можуть бути надзвичайно небезпечними, особливо для дітей. Поліцейські офіцери Славської громади наголошують, що батьки повинні слідкувати за тим, на яких сторінках зареєстровані їхні діти, розуміти, чим вони цікавляться, та обов’язково розповідати дітям, чим можуть бути небезпечні соціальні мережі.

«Зараз кібербезпека понад усе, ви ж, напевно, чули про групи в мережах, які спрямовані на те, щоб залякувати дітей, доводити до депресії чи навіть до самогубства, - розповідає капітан поліції Богдан Шрібак. – Ми повинні вберегти наших дітей від цього, адже вони найуразливіші перед загрозами в мережі і кіберзлочинністю. Батьки, Ви повинні бути прикладом для своїх дітей, щоб вони наслідували Вас, а не чужих людей.

Ось кілька порад, які допоможуть батькам керувати зростаючим використанням технологій своїми дітьми у домашніх умовах та захистити їх в Інтернеті.

  1. Безперечно, що створення власної сторінки в соціальних мережах несе за собою листування. І нехай діти мають на меті листуватися зі своїми ровесниками/друзями/рідними, є й незнайомці, які хочуть познайомитися. Таких людей варто уникати, а на їхні повідомлення не відповідати.
  2. Особиста інформація має залишатися особистою. Навчіть дітей не розповідати про себе в мережі, тим паче не надсилати нікому (навіть знайомим) паролі, адреси, номери телефонів. Поясніть, що шахраї користуються цим, можуть зламати сторінку, поширювати неправдиву інформацію тощо.
  3. Якщо дитину ображають в мережі, погрожують, тоді вона обов’язково повинна звернутися по допомогу до батьків або ж вчителів. Тому старші, особливо мама й тато, мають бути для малечі кращими друзями, з якими вони вільно можуть ділитися всім, що з ними відбувається».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь