Зі Всесвітнім днем метеорології

Дата: 23.03.2021 12:37
Кількість переглядів: 3200

Метеорологічна станція у Славському з’явилася у 1945 році, зараз вона трансформується, тут планують створити перший в Україні методично-метеорологічний центр.

Фото без опису
«Минулого року ми святкували 75-річчя станції. Протягом 75 років щодня цілодобово станція слідкує за погодою – вимірює температуру, кількість опадів, вологість, слідкує за хмарами, напрямком вітру та навіть за НЛО, – жартує начальник станції Роман Марчишин. – Щоб ви розуміли, у небі над Славською громадою можна побачити 92 види хмар, і метеоролог повинен точно їх розрізняти, адже саме вони перші провісники опадів»
На станції працює 5 метеорологів, які негайно реагують на всі зміни погоди. Робота метеоролога надзвичайно важлива, адже від його спостережень часто залежать людські життя.

Фото без опису
«Хороша погода – це як відпочинок для метеоролога і натомість працює, коли погана погода. Про що я? Коли погана погода, ми повинні слідкувати, щоб завчасно помітити проблему та повідомити ДСНС та мешканців про можливі, наприклад, підтоплення чи селеві потоки», - розповідає Роман.
На запитання чи помітно на нашій території кліматичні зміни, Роман відповідає, що це можна помітити по грозах. Вони стали небезпечнішими та раптовими. Кількість опадів не зменшилась, але зараз місячна норма може випасти за день. А зими в нас завжди були різними. І фрази «от колись були зими» зовсім не доречні. Якщо згадати минуле, то і колись були зими різні.

Фото без опису
Ось такі вони метеорологи, які працюють у нашій громаді. Сьогодні у їхнє професійне свято щиро бажаємо їм тільки сонячної погоди, нехай настрій не залежить від погодних змін, а позитивні моменти змушують посміхатись.

Зі святом!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь