« Успішна кар’єра» - вірний шлях до правильного вибору професії

Дата: 13.04.2021 12:45
Кількість переглядів: 516

Відповідно до розпорядження департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації 75/0/5-20 від 12.02.2020р «Про запровадження  пілотного проєкту з професійної орієнтації та кар’єрного консультування учнівської молоді «Успішна кар’єра» на Сколівщині вже відбувається профорієнтаційна робота з учнівською молоддю трьох визначених шкіл, серед яких:

  • Верхньосиньовидненська ЗОШ I-III ступенів,
  • Козівський ОНЗЗСО I-III ступенів імені Михайла Гаврилка при Львівському національному університеті імені Івана Франка
  • Труханівська загальноосвітня школа I-III ступенів.

Метою проєкту є допомога учнівській молоді в усвідомленому виборі професії, яка відповідає їхньому покликанню, інтересам, можливостям та затребувана на місцевому ринку праці.

Ми поставили перед собою виконання таких завдань:

  1. Створення моделі профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю в закладах середньої освіти, яка ґрунтується на індивідуальних професійних запитах й інтересах учнів та відповідає потребам регіональної економіки й місцевого ринку праці.
  2. Забезпечення адресного профорієнтаційного процесу закладами освіти, центрами зайнятості, педагогічними працівниками, засобами масової інформації.
  3. Забезпечення отримання педагогічними працівниками знань, навичок та практичного інструментарію для проведення профорієнтаційної роботи у закладах освіти.

 

У Сколівській районній філії Львівського обласного центру зайнятості проходять  щоденно онлайн зустрічі  з учнівською молоддю вищезазначених шкіл, які обрані учасниками проєкту. Учні вже активно досліджують свої таланти, здібності та вподобання на Платформі з профорієнтації та успішної кар’єри Державної служби зайнятості (http://profi.dcz.gov.ua/).

         Такі зустрічі допомагають учням більш глибоко зрозуміти важливість правильного професійного вибору та мають можливість зрозуміти – «Ким я хочу бути у майбутньому».

         Учні вже дізналися про формулу вибору професії, діагностичні методики для дослідження своїх професійних схильностей, а також дізналися про класифікацію всіх професій.

         Даний проєкт допоможе підростаючому поколінню відшукати свої таланти, інтереси та здібності, які стануть основними у реалізації потенціалу.

         Системна профорієнтаційна робота з активним залученням закладів освіти, роботодавців, центрів зайнятості стане дієвим засобом усвідомленого вибору професії , що сприятиме адаптації у суспільстві та самореалізації молоді в житті, запобіганню молодіжному безробіттю та трудовій міграції за кодон.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь