Пошук

Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги з 1 вересня 2021 року

Дата: 19.04.2021 15:56
Кількість переглядів: 464

Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято постанову № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного прживання одержувачів у межах України”.

 

      Відповідно до постанови, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій , які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До його проведення виплату і доставку пенсій здійснюватиме АТ Укрпошта”.

 

     Можливість отримувати пенсії та грошову допомогу за місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року  залишать лише для 4 категорій осіб:

 

     -  люди з інвалідністю I групи;

 

  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

 

  • особи, які досягли 80 – річного віку;

 

  • одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд;

 

     Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

 

     Усі інші категорії пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ “Укрпошта”  або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій з переліку https://www.pfu.gov.ua/1906048-perelik-bankiv-upovnovazhenyh-na-vyplatu-pensij/_.

 

     У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в  АТ “Ощадбанк”, який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано.  Громадяни можуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.

     Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та грошових допомог з доставкою додому відповідно до умов договорів. Доставку пенсій та грошової допомоги додому банки зможуть організовувати самостійно або залучати для цього операторів поштового зв’язку на договірних засадах.

 

    Відділ обслуговування громадян № 4

   (сервісний центр) Головного управління

   Пенсійного фонду України у Львівській

   області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь