Тривале безробіття: які наслідки відсутності роботи у житті людини протягом довгого часу?

Дата: 23.04.2021 12:52
Кількість переглядів: 718

Життя кожної людини складається з реалізації тих чи інших потреб, починаючи  фізіологічних і закінчуючи потребую самоактуалізації. Саме тому, кожний з нас прагне знайти

 себе у професійній сфері.

Проте іноді складається так, що робота певний період життя відсутня, що в свою чергу впливає на всі сфери особистого життя.

То ж до чого призводить тривале безробіття та як уникнути таких ситуацій?

1. Матеріальне благо. Не маючи роботи, людина втрачає постійний матеріальний дохід, не має можливості грошових накопичень та не може дозволити собі комфортного життя.

2. Соціальний статус. Немає роботи - немає соціальних зв'язків. Саме так, кожна людина, працюючи на роботі, збільшує коло своїх знайомих та розширює можливість нових встановлення нових соціальних контактів, що дозволяє задовольнити потребу у спілкуванні та взаємодії з оточуючим світом.

3. Зниження самооцінки. Саме так, відсутність роботи призводить до розвитку невпевненості в собі, підвищеного рівня тривожності та зниження рівня задоволеності житям вцілому.

4. Сімейні конфлікти. Так, так - саме неможливість працювати та реалізувати себе у професійні сфері призводить до порушення здорової ієрархії у відносинах з рідними.

Вихід є завжди!

Перші три місяці, коли людина тільки починає усвідомлювати свою ситуацію є найважливішими і важливо – цей етап не пропустити - адже саме в цей період ви є найактивнішими та можете скористатися всіма своїми внутрішніми резрвами для пошуку роботи. Саме тоді ПИШІТЬ! ШУКАЙТЕ! ДЗВОНІТЬ! СТУКАЙТЕ! … І ВАМ ВІДЧИНЯТЬ. Тому що потім "включити» всі свої сили, подолати негативні настрої " людині стає важче.

ПАМ'ЯТАЙТЕ: «Робота - це вирішення багатьох життєвих ситуацій, починаючи від сімейних стосунків і закінчуючи матеріальними благами». Будучи реалізованим у професійній сфері ви зможете досягати нових вершин. А якщо ви скажете: «Роботи немає, де її шукати?»

Тоді тримайте на замітку сайти пошуку роботи:

• Сайт Державної служби зайнятості - https://www.dcz.gov.ua

https://www.work.ua

https://rabota.ua/ua

https://ua.jooble.org

Надсилайте свої резюме на ту вакансію, яка вам підходить, ідіть на співбесіду та не гайте часу! Адже час - це золото. А кожний день важливий та неповторний. Потрібно проявляти тільки наполегливость, терпіння та бажання!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь