Пошук

Податкова знижка: частину сплачених у 2020 році коштів за навчання можна повернути

Дата: 18.05.2021 11:55
Кількість переглядів: 343

 Сколівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує платникам податків про можливість повернути частину сплачених у 2020 році коштів за навчання платника податку або  члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

     Таке повернення здійснюється шляхом використання права платника на податкову знижку.

     Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів, або робіт чи послуг у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками  звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі - ПКУ).

     Слід пам’ятати, що  загальна сума податкової знижки не може перевищувати суми річної заробітної плати, нарахованої  у звітному податковому  році.

     До податкової знижки включаються витрати,  підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією про майновий стан до податкового органу за місцем обліку (місцем прописки) платника податку.

     Податкова знижка надається  платнику податків - резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку та резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті. Інші особи права на податкову знижку не мають.

      Право на нарахування податкової знижки можна використати лише за наслідками звітного податкового року, на наступний рік таке право не продовжується та не переноситься,.

З метою використання права на податкову знижку Декларація подається по 31 грудня  (включно), наступного за звітним року.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь