Три мешканки Славської громади підкорили Арарат

Дата: 06.07.2021 14:46
Кількість переглядів: 2900

«На те вони й вершини, щоб їх підкорювати», - каже одна з учасниць походу, сімейна лікарка та депутатка Славської селищної ради Лідія Левкович.

Нещодавно вона разом з іншими мешканками нашої громади Іриною Попович та Коваль Людмилою піднялися на гору Арарат висотою 5137 м над рівнем моря, яка розташована у Туреччині.

Фото без опису

Дівчата розповідають, що це було нелегко, висота давалась взнаки – боліла голова, тахікардія, запаморочення та ін. Та жодна з них навіть не думала про те, щоб зупинитися.

«Знаєте, коли ми приїхали до підніжжя гори, і побачили вершину, я вже тоді зрозуміла, я буду там. Гора пускала нас, хто ходить в гори, той зрозуміє про що я. Останній підйом на гору ми розпочали о першій годині ночі, а о 6:20 – вже стояли на вершині. І це таке відчуття ейфорії, у голові тільки одна думка «я це зробила», - поділилася враженнями Лідія.

Похід тривав 5 днів, спочатку туристи піднялися на висоту 3200 м, розмістили табір, акліматизувались, далі – 4000 м, а потім вже вершина.

«Якщо у вас є можливість, навіть не думайте, йдіть в гори, - каже Людмила Коваль. А Ірина Попович додає: «Гори – це місце сили, повірте після такого походу, ви по-іншому подивитесь на проблеми!»

Фото без опису

«У нас була надзвичайно крута команда. Наш гід Орест Кінаш – неймовірна людина, Володимир Гаврилишин – це він нас згуртував, і знаєте, йому не можливо відмовити. Напевно, тому ніхто з нас навіть не вагався йти чи не йти. У наші команді ще була одна людина-легенда – це Володимир Лютов. Лише уявіть йому 71, і це вже 5 вершина такої висоти, яку він підкорив», - розповідає Лідія.

Ми пишаємося цими трьома сміливими жінками, і сподіваємося, що вони і Вас надихнуть на щось шалене. І не думайте про вік, це лише цифра, головне, щоб душа прагнула польоту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь