Управління Держпродспожив служби нагадує

Дата: 26.07.2021 17:23
Кількість переглядів: 1895

Управління Держпродспожив служби нагадує про заходи, які попереджують спали харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій серед учасників та гостей фестивалю, створення умов належної торгівлі продуктами харчування відповідно до вимог Закону України.

Власники торгових точок повинні дотримуватися наступних правил:

  1. Для забезпечення роботи  рухомих та/або тимчасових потужностей під час проведення фестивалю здійснювати діяльність можуть лише ті оператори ринку, які пройшли державну реєстрацію в територіальних управліннях Держпродспожив служби відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
  2. Асортимент кулінарної продукції для виїзних буфетів повинен бути затверджений керівником суб’єкта господарювання згідно вимог п. 2.1 «Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства», затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України» від 24ю07.2002 р. № 219.
  3. Дозволяється реалізація кулінарних виробів , які пройшли достатню термічну обробку (пароконвектомат, жарочна шафа) при умови дотримання термінів їх реалізації та умов зберігання.
  4. Забезпеченість виїзних буфетів достатньою кількістю холодильного обладнання  (холодильні вітрини, побутові холодильники), одноразовим посудом.
  5. Забезпечення доставки кулінарної продукції на ін. харчових продуктів у місце їх реалізації ізотермічним або охолоджуючим транспортом
  6. Створити умови для миття рук: паливні рукомийники, рідке мило, одноразові рушники, дезінфікуючі засоби для обробки рук.
  7. Проходження працівниками виїзних буфетів профілактичних медичних оглядів. Наявність особистих медичних книжок на робочому місті працівників гігієнічного навчання та здачею заліку з санітарного мінімуму.

Організаторів фестивалю:

  1. Забезпечити учасників фестивалю питною водою в очищених, продезінфікованих ємностях (цистернах) з джерел центрального водопостачання, де організований лабораторно-виробничий контроль води перед видачею у розвідну мережу.
  2. Забезпечити збір та утилізацію твердих побутових відходів; утримання території проведення фестивалю у належному санітарному стані. Організувати збір твердих побутових відходів у контейнери кришками, розміщені  на відстані не 20 м від місця розташування виїзних буфетів. Утилізацію твердих побутових відходів забезпечити згідно угоди зі спеціалізованим підприємством. Для збору використаного одноразового посуду встановити баки біля виїзних буфетів.
  3.  На території забезпечити достатню кількість біотуалетів для учасників та гостей фестивалю, встановлених з дотриманням необхідного санітарного розриву.
  4. Забезпечити дотримання вимог постанови КМУ №1236 від 09 грудня 2020 р. «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь