Пошук

Фестиваль "Славське ФАНК". Як це було?

Дата: 02.08.2021 14:40
Кількість переглядів: 6819

Протягом двох днів, 31 липня та 1 серпня, у Славському просто неба відбувся гастрофестиваль української естрадної музики 70-их років «Славське ФАНК».

Фестиваль був покликаний підвищити туристичну привабливість територіальної громади, а також популяризувати українську естрадну пісню 60-70 років та загалом культуру того часу через призму музики, мистецтва та традицій.

«Ми давно планували у Славську провести подібний фестиваль, щоб поєднати кілька видів мистецтва та створити щось автентичне та неповторне. І здається нам це вдалося. Естрадну музику 60-х-70-х років вдало доповнили сучасні виконавці, на тлі нашої природи роботи скульпторів виглядали ще гармонійніше, а ще смачна їжа, тематичний фільм та майстер-класи додали чарівної атмосфери. І ще хочу додати, що лише спільно ми можемо зробити багато. Влада без підтримки народу ніщо. І найважливіше - обов'язково любіть те, що робите», – наголосив Славський селищний голова Володимир Бега.

На фестивалі виступали такі відомі зіркові виконавці, як Воплі Відоплясова, ВІА «Кобза», Василь Зінкевич, Степан Гіга, Зеновій Гучок та ін.

 

Хедлайнери суботнього дійства, український рок-гурт «Воплі Відоплясова» для гостей «Славсько ФАНК» презентували свою нову пісню «Хвиля». Як розповідають музиканти, саме магія гір налаштувала їх на одну хвилю з потужною публікою.

«Ми дуже хвилювались, це була прем’єра. Хвилі накочували одна за одною. Ми пісню вперше зіграли не тільки для Славсько, але й для нас, а публіка вже приспів співає…Якщо публіку оцінювати, то 10 з 10. А ще є такий момент, як магія гір. Коли ти потрапляєш у гори це дуже напуває енергією і силою. І це сьогодні спрацювало як каталізатор енергії», - поділились музиканти.

Фестиваль зібрав понад 10 тис. осіб, і навіть погода, яка час від часу вносила свої корективи, не налякала охочих насолодитися справжнім фанком.

 

Родзинкою свята став симпозіум скульпторів. Протягом тижня вони, натхненні атмосферою наших Карпат, створювали свої шедеври. Сьогодні скульптури вже розміщені на одній з центральних алей нашого селища.

 

Окремі локації зібрали поціновувачів кіномистецтва, бойківських традицій та ремесел, а найменші гості свята активно провели час у дитячій зоні.

 

Проєкт «Славсько ФАНК» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь