Пошук

КАРПАТСЬКА ЛІТЕРАТУРНА РЕЗИДЕНЦІЯ

Дата: 10.08.2021 15:11
Кількість переглядів: 6498

оголошує письменників-резидентів на 2021 рік

Ними стали: Даневська Ірина, Кебуладзе Вахтанг, Левкова Анастасія, Матюша Павло, Михед Олександр, Ткачук Галина, Шолтес Андрій, Шувалова Ірина.

Обрані письменники працюватимуть на резиденції у жанрах історичного роману, новели, оповідання, поезії, есеїстики та нон-фікшену. Книжки резидентів мають вийти у таких видавництвах, як: “Темпора”, “Видавництво Старого Лева”, “UA Comix”, “Фенікс”, “Meridian Czernowitz”, “Ранок” у співпраці із літаґенцією “БараБука”, “Люта справа”, а також у “Лабораторії законодавчих ініціатив”.

Журі КЛР отримало 61 заявку від письменників з усієї України віком від 29 до 67 років, з-поміж яких 22 письменників-чоловіків і 39 письменниць-жінок. Найбільше заявок надійшло від авторів із Києва (15), з Одеси й Харкова (по 4), зі Львова і Хмельницького (по 3), з Ужгорода, Дніпра і Сум (по 2), а також з Івано-Франківська, Жовкви, Надвірної, Медині, Богородчан, Білої Церкви, Прилук, Запоріжжя, Вінниці, Миргорода, Луганська, Дрогобича та ін. Одна заявка надійшла від авторки з Варшави-Магдебурга.

Більш ніж половина письменників мотивували своє подання на КЛР можливістю сконцентровано попрацювати над своїм твором, змогою поділитись своїм досвідом, нетворкінгом із колегами й зануренням у творче середовище. Серед іншого, автори також вказували важливість дослідження колориту Карпат, участь у дискусіях та популяризацію своєї творчості.

Нагадаємо, що під час КЛР обрані письменники отримають, як бонус від КЛР, запис буктрейлерів на свої майбутні книги, а також будуть задіяні в онлайн та офлайн заходах резиденції,  візьмуть участь в літосвітній програмі для авторів-початківців із лекціями на запропоновані теми, а передовсім гарантовано матимуть два тижні повного відключення від рутини й занурення у творчість і спілкування.

Дякуємо усім письменникам, які подавалися на Карпатську літературну резиденцію 2021. Чекаємо вас наступного року!

Невдовзі КЛР оголосить список авторів-початківців, яких журі КЛР цим часом відбирає з-поміж отриманих 124 заявок.

Попередні почесні резиденти КЛР:  Юрій Винничук, Андрій Любка, Ришард Купідура (Польща), Олеся Яремчук, Галина Крук, Ірина Вікирчак, Наталка Сняданко, Олександр Ірванець, Тетяна Терен, перекладачі:  Наталя Іваничук (Україна), Maria Weissenböck (Австрія), Ka?a Gazukina (Чехія).

Проєкт відбувається за підтримки Українського Культурного Фонду.

 

Офіційний медіапартнер – мультимедійний хаб “Твоє Місто”

 

Радо відповімо на ваші запитання: carpathian.residency@gmail.com  

 

Інформація про КЛР на фейсбук-сторінці КЛР

Інформація про КЛР на інстаграм-сторінці КЛР

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь