Профорієнтація - це шлях до зменшення молодіжного безробіття

Дата: 13.09.2021 17:10
Кількість переглядів: 1758

В наш час рівень безробіття молоді сягає неймовірних цифр, тому інформування  щодо професійного самовизначення та професійної реалізації є вкрай важливим. Сколівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості систематично проводить профорієнтаційну роботу з населенням для зменшення молодіжного безробіття, інформуючи про актуальний стан ринку праці, про потребу в робітниках таких галузей як: лісова, деревообробна, туристична та ін.

Здобуваючи освіту за певним кваліфікаційним рівнем молодь навіть не усвідомлює свого подальшого майбутнього та можливості працевлаштування, адже свій вибір професії зробили неправильно, тому працівники Сколівської РФ ЛОЦЗ для профілактики неправильного професійного самовизначення проводять  діагностику професійних схильностей, вмінь та інтересів особи  за допомогою методів психодіагностичного тестування, а також в ході профконсультаційної бесіди. Для того, щоб реалізувати свій потенціал та знайти роботу своєї мрії – потрібно знати, що саме я вмію робити, які здібності та таланти я маю. Коли людина зможе усвідомити для чого вона йде навчатися на ту чи іншу спеціальність, тільки тоді вона зможе відкрити в собі професіонала.         

Фото без опису

Якщо ти хочеш бути ковалем, а здобуваєш освіту юриста, якщо ти гарно малюєш, але навчаєшся на психолога, якщо ти любиш автомобілі та розбираєшся в них, але отримав диплом економіста: питання тоді полягає в наступному: чому не реалізовувати себе в тому, що дійсно любиш робити? Чому не використати свої здібності та не допомогти працедавцю знайти професіонала?

Саме тому Сколівська районна філія ЛОЦЗ ініціює проєкт, до якого будуть залучені учні 8-их класів шкіл Стрийського району, який допоможе учнівській молоді зрозуміти своє призначення, зробити свідомий професійний вибір, беручи до уваги свої інтереси, здібності та співставляючи їх з ринком праці.

Профорієнтація молоді - це один з найголовніших аспектів для уникнення молодіжного безробіття,

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь