Пошук

«Організація та забезпечення пожежної безпеки на території об`єднаних територіальних громад та необхідність створення місцевих пожежних команд на території Стрийщини»

Дата: 19.11.2021 12:28
Кількість переглядів: 1175

Законом України “Про місцеве самоврядування України” та статтею 19 Кодексу цивільного захисту України визначено повноваження органам місцевого самоврядування у сфері організації заходів цивільного захисту,
а саме - запобігання надзвичайним ситуаціям, захисту населення і територій
від природних та техногенних загроз, реагування на надзвичайні ситуації
та ліквідації їх наслідків. На цей час понад 40 % усіх пожеж відбуваються у сільській місцевості, при цьому гинуть люди, завдаються значні збитки культурній спадщині, господарства зазнали збитків, а тому г
остро стоїть питання організації гасіння пожеж у сільській місцевості, де існує велика кількість населених пунктів, час прибуття першого підрозділу в які перевищує максимально допустимі значення
(20 хвилин).
Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади передбачають передачу більших повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад. Так, Концепцією до основних повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня (об'єднаних територіальних громад) віднесено забезпечення гасіння пожеж, що передбачає подальший розвиток існуючих та утворення нових пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони

            З метою підвищення рівня пожежної безпеки на території об'єднаних територіальних громад, а також своєчасного реагування на пожежі та надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі їх виникнення органами місцевого самоврядування утворюється місцева пожежна охорона.

  На території Стрийського району створено та функціонують 2 МПК (смт. Дашава та с. Більче) та 1 ДПК смт. Гніздичів, 44 ДПД (186 членів) в округах територіальних громад.

Підрозділами МПК та ДПД здійснено 17 виїздів на пожежі та НС із них:

  • МПК Дашава – 9 пожеж;
  • МПК Більче – 5 пожеж, 1 ДТП;
  • ДПК Гніздичів – 2 пожежі.

На утримання МПК та ДПД у 2021 році громадами передбачено фінансування на суму 1 822 300 грн., із них:

  1. МПК Дашава – 1 130 000 грн.
  2. МПК Більче – 652 300 грн.
  3. ДПК Гніздичів – 40 000 грн.

На сьогодні Стрийською МТГ проводиться робота щодо створення в с. Подорожнє підрозділу МПК. Для потреби МПК виділено на придбання приміщень під гараж пожежного депо 90 000 грн. (48000 грн. - місцевий бюджет, 32 000 грн. - обласний).

На проведення капітального ремонту приміщень гаража передбачено 65 600 грн. (39 000 грн. – місцевий бюджет, 26 600 грн. – обласний).

З балансу відділу освіти на баланс МПК безоплатно передано частину приміщень для облаштування кімнати відпочинку особового складу.

Передбачено 160 770 грн. (96 770 грн. – місцевого бюджету, 64 000 грн. – обласного) на проведення ремонту приміщень відпочинку особового складу.

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на проведення ремонтів приміщень гаража, кімнати відпочинку та підключення електроенергії.

Відповідно до програми «Безпечна Львівщина» передбачено 303 500 грн. на придбання пожежно-технічного обладнання (124 000 грн. - місцевого бюджету, 179 500 грн. – обласного).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь