Переваги легальної праці

Дата: 26.11.2021 15:50
Кількість переглядів: 1733

Згідно зі статтею 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає  або на яку вільно погоджується. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам чинного законодавства. Часто працівники офіційно отримують лише частину платні, а решту зарплати – у «конверті». Таким способом роботодавці ухиляються від сплати податків.

         Щотижнево у приміщенні Сколівської РФ ЛОЦЗ проводяться  семінари на тему «Легальна зайнятість», на яких фахівці  філії розповідають безробітнім про переваги легальної зайнятості та про всі види шахрайства, які очікують при нелегальному працевлаштуванні.

Інформаційні групові послуги зорієнтовані на те, щоб допомогти безробітнім правильно підібрати роботу та не зіштовхнутись з шахрайством та несправедливим ставленням роботодавця до твоєї діяльності.

         Не рідкість і випадки, коли працівники взагалі офіційно не оформлені на роботу. Це робиться роботодавцями для того, аби мiнімізувати витрати та отримати максимальний прибуток.

Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники позбавляють себе можливості користуватись щорічними відпустками, права при звільненні отримати грошову компенсацію за всі невикористані дні щорічної відпустки, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплати лікарняних листів, страхових виплат, і т д.

         Працівники повинні розуміти наслідки відсутності трудових відносин при працевлаштуванні, що позбавляють працівників захисту від незаконного звільнення, гарантованої виплати заробітної плати не рідше двох разів на місяць, права на щорічну основну відпустку, соціальну відпустку з вагітності та пологів тощо.

         Кожний найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору.

           

Подбайте про себе та своє майбутнє, адже тільки від вас залежить наявність неправомірних дій на вашому професійному шляху!!!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь