ПОВІДОМЛЕННЯ про зміну тарифу на вивезення ТПВ (Славське)

Дата: 01.09.2022 15:17
Кількість переглядів: 490

ПОВІДОМЛЕННЯ

Славська селищна рада інформує мешканців територіальної громади що з 01 вересня 2022 року змінюється тариф на вивезення ТПВ (твердих побутових відходів - сміття) і буде складати  для жителів смт. Славське 60 гривень з однієї  проживаючої (зареєстрованої особи) особи на місяць, а для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (підприємств, установ, торгових точок, садиб, які приймають відпочиваючих) становитиме 379 грн. за 1 м.куб.

Виїзд сміттєвоза буде проводитись 1 раз в тиждень, згідно графіків по вулицях.

 Суттєве збільшення тарифу відбувається у зв’язку зі зростанням вартості обслуговування Стрийським полігоном ТПВ, значним підвищенням  вартості паливно-мастильних матеріалів,  збільшення кількості проживаючих на території громади, що своєю чергою акумулює значне збільшення об’єму ТПВ.

Розмір тарифу  визначений після проведення конкурсу з визначення переможця з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ), та затверджений сесією Славської селищної ради.

Надавачем послуг з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) буде Комунальне підприємство ’’Громадське господарство’’.

Реквізити підприємства: 82660 Львівська область, Стрийський район, смт. Славське, вул.Івасюка,24, розрахунковий рахунок UA583257960000026008300712443  у філія ЛОУ АТ’’Ощадбанк’’, ЄДРПОУ 42623644.

 

Договір споживачів із виконавцем послуг з вивезення  твердих            побутових відходів буде  укладатися виключно

через  публічну оферту (без окремого укладення договору)

тобто:

1)нарахування оплати буде проводитись щомісячно, автоматично на кожну садибу, а сума  буде залежати від кількості зареєстрованих/проживаючих  осіб за даною адресою із наданням рахунку (квитанції) на оплату за вищевказаними реквізитами.

 

Оплату можна проводити у Банках, поштових відділеннях, через додатки Ощад24, Приват24 та інші.

 

Надалі, для зручності комунікації зі споживачами, підприємство планує розробити програму з надсилання абонентам  СМС повідомлень про нараховану суму, для чого  власникам садиб необхідно повідомити № телефону(Viber та інші)  для зв’язку.

Крім того, щоквартально боржникам  будуть вручатися рахунки (квитанції) особисто.

 

Відносини між надавачем послуг Комунальним підприємством ’’Громадське господарство’’ та споживачем послуги з вивезення сміття (твердих побутових відходів) регулюються Законами України: ‘’Про житлово-комунальні послуги’’, ‘’Про захист прав споживачів’’, Цивільним Кодексом України, Статутом підприємства, відповідно до  яких: у випадку несплати боржниками платежів, збільшенні заборгованості в сумі більше як 20 неоподаткованих мінімумів, тобто 340 гривень,  справа буде передаватися в органи Державної виконавчої служби для примусового їх стягнення,  що, зазвичай, супроводжується  застосовуванням до таких боржників примусових заходів: призупинення нарахування субсидій,  блокування карткових (поточних) рахунків, забороною виїзду за кордон тощо.

За роз’ясненнями звертатись до офісу підприємства за адресою:

Смт.Славське, вул.Шептицького,12 (1 поверх Укртелекому)

 

 

Нагадування

На території Славської громади під час дії військового стану

Заборонено спалення   листя, сухої трави, сміття, гілля.

Згідно 113 статі Кримінального кодексу України, ці дії вважаються             ДИВЕРСІЄЮ проти Держава Україна:

«Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, -карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
 

Також до такої статті відноситься забруднення річок сміттям що може спричинити поширення епідемій у зв’язку з обмеженням доступу до чистої питної води. 

Наголошуємо, що на території Славської громади встановлена достатня кількість баків для роздільного збору сміття – скла, tetra pack, пластику та металевих банок, які абсолютно безкоштовно вивозять підприємці.  Тому звертаємося з проханням проводити у своїх приміщеннях роздільне зберігання відходів, що в майбутньому унеможливить  збільшення тарифу.

Прохання привести та в подальшому проводити на територіях прилеглих до вашої земельної ділянки – косіння трави на придорожніх смугах навпроти  садиб,  очистку ПРИБЕРЕЖНИХ СМУГ.

 

 

 

Штрафи які накладаються на мешканців громади у разі порушення норм екологічного, санітарного та епідемічного законодавства України  :

Стаття 82 КУпАП Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення – до 680 грн.

Стаття 152 КУпАП Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів -  до 1 360 грн

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь