Компенсація за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю: коли та куди слід звертатися?

Дата: 13.02.2024 09:38
Кількість переглядів: 49

Якщо працедавець забезпечив роботою особу з інвалідністю та облаштував для неї робоче місце, він має право отримати компенсацію у розмірі:

  • до 106,5 тис. грн – для особи з інвалідністю 1 групи;

  • до 71,0 тис. грн – для особи з інвалідністю 11 групи.

Компенсуються фактичні витрати за придбання меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, розсувних дверей, поручнів і брусів тощо), транспортерів для піднімання сходами з електроприводом, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць тощо.

Для отримання відшкодування працедавець повинен упродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подати у паперовій або електронній формі до служби зайнятості за місцем ведення господарської діяльності заяву з відповідними з додатками.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймає регіональний центр зайнятості упродовж 10 робочих днів з дня подання працедавцем документів, що оформляється відповідним наказом.

Інформацію про прийняте рішення центр зайнятості надсилає роботодавцю протягом трьох робочих днів з дати його прийняття.

Виплата компенсації проводиться упродовж п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на рахунок працедавця.

Нагадуємо, що у Львівській області торік одне підприємство отримало компенсацію за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю у розмірі 100,0 тис. грн. Більше про програму – за посиланням.

Консультацію з цього питання можна отримати за тел.: (032) 23 23 490, +380966825183, на офіційному телеграм-каналі Львівської обласної служби зайнятості @DCZ_Lviv або у підрозділах ЛОЦЗ 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь