Приклад для наслідування: як одеситка відкрила у Славську швейний цех і магазин

Дата: 13.02.2024 09:45
Кількість переглядів: 168

Facebook Twitter Google+

Вимушений переїзд через війну з півдня чи сходу країни у західні регіони завжди асоціюється з викликом долі, черговими випробуваннями та труднощами. Для одних найкращим лікарем для загоювання життєвих ран є час, а для інших – активна діяльність.

Наталія Бендиш обрала другий шлях. Вона, філолог за освітою та підприємець за покликом душі, перебравшись з Одеси до смт Славське, що на Сколівщині, відразу задумалася над тим, чим корисним зайнятися у туристичному містечку.

Достеменно вивчивши попит на товари, організувала цех «Hdecor» з пошиття текстилю для готельно-ресторанного бізнесу. Її майстерня продукує буквально все потрібне ця цього сегменту: постіль, рушники, скатертини, банні халати, кухонні фартушки, ба навіть подушки та ковдри. А для реалізації продукції у центрі Славського відкрила магазин з розмаїтим асортиментом текстилю для найвибагливіших покупців.

«Я – мама трьох діточок, тому ніколи не опускала рук, натомість завжди відзначалася активністю та цілеспрямованістю. Коли чітко визначилася з ідеєю відкриття бізнесу, вирішила скористатися мікрогрантовим проєктом «єРобота». За державні кошти закупила шість швейних машин, орендувала приміщення для цеху. Займаюся потрібною справою, яка до снаги. До слова, на ринку послуг у мене наразі нема конкурентів. Скажу відверто: якби не фінансова підтримка держави, не відомо як би склалося моє життя тут, на Сколівщині. Завдяки урядовій програмі і я маю роботу, і даю її іншим горянкам. А це надихає до нових звершень», –  каже Наталя Бендиш.

Завзяття та оптимізму одеситці не позичати, свою енергію, силу і час вона скерувала у правильне русло, а її історія – гідний приклад для наслідування всім, хто прагне самостійно господарювати.

Пропонуємо і вам скористатися державною програмою «єРобота» й отримати мікрогрант на створення або розвиток бізнесу у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Для цього потрібно розробити бізнес-план і надіслати заявку через портал «Дія» . За додатковою інформацією звертайтеся до підрозділів служби зайнятості . Подробиці –  тут .

Нагадуємо, що також надаються гранти на створення або розвиток власного бізнесу у розмірі до від 250 тис. до одного мільйона гривень учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей. Деталі –  тут 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь