З 1 квітня по 30 червня на території Львівської області розпочнеться нерестова заборона на ловіння риби

Дата: 29.03.2021 13:14
Кількість переглядів: 1229

Нерестова заборона – це необхідна міра сучасності для охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення водних біоресурсів у водоймах.

З метою охорони більшості видів в період нересту, а також створення сприятливих умов водних біоресурсів на зимувальних ямах, у певні осінньо-зимові та весняно-літні періоди вводяться обмеження, і навіть повна заборона на риболовлю на певних водоймах.

Заборона на вилов риби, а також інших водних біоресурсів застосовується з метою поновлення та збереження популяції різних видів. Найчастіше такі заборони накладаються контролюючими органами в залежності від сезону, а також стосуються використання снастей і способів риболовлі.

Крім цього, кожен рибалка повинен знати, що для свого захоплення, Законом дозволено використовувати далеко не всі снасті, знаряддя та способи риболовлі. Зокрема, заборони стосуються лову мережами, острогами та косинками, також існують обмеження з ловлі риби з човнів.

Правила аматорського ловіння риби під час нересту передбачають: вилов тільки з берега, тільки в межах населеного пункту в місцях, де немає природних нерестовищ, лише не забороненими знаряддями — вудкою/донкою з одним гачком або спінінгом, норми вилову — до 3 кг за добу на людину. Риболовлю в природних нерестовищах категорично заборонено.

У період нересту заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт на землях водного фонду, добувати піщано-гравійні суміші, розчищати русла річок, проводити берегоукріплення, змагання зі спортивного рибальства, займатися підводним полюванням, пересуватися плавучими засобами (човнами) згідно із законом, який визначає в нерестовий період час тиші. Правила навігації в цей період обмежені: пересування дозволено тільки структурам, які охороняють водойми.

За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення Правил рибальства, зокрема і за пересування плавзасобів на ділянках, оголошених нерестовищами, передбачено попередження або накладення штрафу на громадян. Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь