Славська лікарня отримала вакцину від поліомієліту

Дата: 07.02.2022 09:44
Кількість переглядів: 1653

Поліомієліт — небезпечне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті.

Причиною такої позачергової форсованої вакцинації є спалах поліомієліту в Україні та виявлення в кінці 2021 року двох випадків паралітичної форми поліомієліту у невакцинованих дітей. Через низький рівень щеплень дітей проти поліо (53% вакциновано проти 95% необхідного) вірус повернувся до нас.

 

Тож вакцинальна кампанія передбачає 2 етапи:

1. На першому, від сьогодні й протягом 3 тижнів вакцинуватимуть дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали вакцину від поліо згідно з Національним календарем щеплень.

2.На другому - щепитимуть вакциною ОПВ (оральна поліомієлітна вакцина) усіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу. Дати старту другого етапу будуть повідомлені згодом.

Усіх батьків, чиї діти з якихось причин не отримали першої й другої дози вакцини проти поліомієліту (ІПВ) просимо звернутися до вашого сімейного лікаря в КНП «Славська міська лікарня» і в зручний час пройти необхідну вакцинацію.

Вакцинація проводитиметься з дотриманням вимог інфекційного контролю (окремий вхід для вакцинації дитячого населення, окремий кабінет Матері та дитини для огляду перед вакцинацією).

Від проактивної позиції батьків залежатиме життя і здоров’я усіх дітей в Україні. Допоможіть досягнути необхідного рівня щеплення та захистити кожну дитину!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь